Holifera Nedir? | Konuşacağımız ufak bir şey var...

     Blog, modern çağın bir yazın türüdür. Tam da bu nedenle ben 'İnstagram hesabından şu gönderiyi paylaştım. Bu nedenle bugünkü konuşacağımız konuyu biliyor olmalısınız,' tarzında söylemlerle blogumu doldurmak, çok çılgınca ve absürt bir şey olacaktır. Siz hiç İnstagram kullanan bir yazarın, kitabının ilk sayfasında 'Sosyal medya hesaplarından yaptığım anketin sonucu olarak bu kitabı yazdım. Oradan da takip etmeyi unutmayın.' dediğini gördünüz mü? Eminim yakında olacak bir şeydir. Ancak konumuza dönelim biz. Hem bu blogu aktif tutabilmek için hem de bilimle ilgili içerikler paylaşıp daha fazla insana ulaşabilmek adına Youtube 'da bir içerik kurdum ve -Allah yolumuza taş düşürmesin- buna devam edeceğim. Orada paylaşacağım her bir bilginin notu bu satırlarda olacaktır. Belki de video esnasında aklıma gelmeyen şeyleri burada sizlerle paylaşacağım... Kim bilir? 

Holifera Nedir?

     Holifera ismini kimi Orhan Gazi'nin eşi olarak, kimi Süleyman Çobanoğlu'nun 'Tekfurun Kızı' adlı şiirinden, kimi de -yani ben- buradaki linkten https://yasamatarihmolasi.blogspot.com/2022/01/nilufer.html
tarihte Holifera adındaki bir kadınıın hikayesinden biliyor. Bu linkten kısaca hayat hikayesine göz atabilirsiniz Holifera Hanım'ın.

     Bu Holifera ismini blogda ve kanalda yapmamızdaki amaçsa İslam'ı benimsedikten sonra kendisine Nilüfer ismini koyması ve benim bunu çok sevmem. :)
 
     Farsça نیلفر (nilofer) veya لیلوپل (lilopal) kelimeleri 'bir tür çiçek' anlamına gelir ve bu sözcükler, Orta Farsçada yine aynı anlama gelen نیلوپل (nilopal) sözcüğünden gelmektedir. 
     Bu kanalda, önceliğimiz biyoloji olacak şekilde içerik üreteceğiz. Kimi zaman sürekli ' Neydi ya, unuttum.' denen kelimelere, kimi zaman da 'Nedir' başlığı altında canlı gruplarına, çalışma mekanizmalarına; tezlere, sözlere, sazlara değineceğiz. Tam da bu nedenle biyolojik bir canlı ismi olmasından dolayı Holifera ismini uygun bulduk.
Bu kanal ve bu blog kimlere hitap ediyor?
  1. Özellikle üniversitelerde biyoloji-eczacılık- tıp okuyan herkese hitap ediyor. 
  2. Bu kişiler dışında, YKS'ye sayısaldan girecek öğrencilere, belki de ortaokuldaki öğrencilere hitap eden videolarımız bulunacak.
  3. E tabi... Her ne olursa olsun biyolojiyi, bilimi ve en genel kapsamda evreni merak eden her yaştan insana da 7-24 açığız :)

...






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTKİ GÖVDESİ | görevleri, anatomisi, primer ve sekonder yapısı, enine kesitleri...

Bitki Köklerinin Çeşitleri

Mikro Teknikler | Taze Preparatları hazırlama şekilleri